Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Melanie C

Melanie C
¤ Születési Név: Melanie Jayne Chisholm
¤ Született: 1974. Január 12. (41. éves)
¤ Aktív Évek: 1994-jelenleg
(1994-2000, 2007-08: Spice Girls)
(1998-jelenleg: Szóló énekes)
Melanie C Jayne Chisholm [1974. Január 12. -] angol énekesnő, dalszerző, üzletasszony és televízió személyiség. Legismertebb a Spice Girls angol együttesből. 1999-ben jelentette meg az első önálló albumját, Northern Star a legismertebb dala 'I Turn to You' 2003 és 2007 között három albuma jelent meg, Reason, Beautiful Intentions és This Time. Majd 2011 és 2012-ben jelent meg két albuma, The Sea és a Stages amin szerepel egy duett Emma Bunton-nal. 2013 és 2014-ben két duettel jelentet meg. Jelenleg a hetedik albumján dolgozik a megjelenés még ismeretlen várhatóan 2015-ben jelenik meg.
Spice Girls (1994-1998)
Az öt lány, név szerint Melanie Brown (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh Spice), Emma Bunton(Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice) hamar vált Anglia első számú kedvencévé. Művészneveiket a Top of the Pops magazin adta a lányoknak. 1996 nyarán írták alá a Virgin Records lemezkiadó szerződését, és nem sokkal később kiadták a banda első kislemezét Wannabe címen. A single akkora sikert aratott világszerte, hogy hamar az 1990es évek pop úttörői között üdvözölték Őket, akár csak az akkor fénykorát élő szintén brit Take That, vagy a Back Street Boys. Az együttest Simon Fuller menedzselte. Első albumuk, a Spice 1996. november 4.-én került kiadásra. A lemez sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számos ország slágerlistáján igen előkelő helyen végzett. 12 országban első helyezett lett a korong, többek között a hírhedt US Bilboardon, és a UK Albums Charton is. Második albumuk, a Spiceworld 1997. november 3.-án került a boltok polcaira. Érdekesség, hogy az album dalai egy azonos című filmben is felcsendültek, melyben saját magukat alakították a spicegirl-ök. Az album az előzőhöz hasonlóan ostromolta a slágerlistákat számos országban, illetve arany, többszörös platina, és gyémánt lemezminősítésekkel illették a korongot. 1998. május 31.-én Ginger Spice, alias Geri Halliwell bejelentette, hogy kilép az együttesből. A hírt az énekesnő ügyvédje is megerősítette egy sajtótájékoztatón.Az együttes többi tagja pedig –immáron Geri nélkül-kiadta harmadik albumuk első kislemezét, a Goodbye-t.
Northern Star & Forever (1998-2001)
1998. November végén megjelnt az első Spice Girls nélküli dala amit Bryan Adams-sal énekel a When You're Gone ami harmadik helyezést ért el bár nem lett első hely de a dal szép sikereket ért meg. Mivel a Spice Girls-ben ketten is gyereket vártak ezért elkezdett dolgozni az első albumján. Az első szóló dala amit megjelent 1999. nyarán jelent meg az Apafej című filmben is hallható valamint a Bűbájos Boszorkák második évadában is hallható.
1999. Szeptember végén megjelent az első önálló dala, a Goin' Down ami negyedik helyezést ért el még azon a napon elkezdett túrnéját. Október 18-án megjelent az első önálló albuma ami angliai listákon tizedik helyezés lett. Novemberben az album címadó dala is kislemezként jelenik meg bár nagyobb sikerrel de ez is negyedik helyezést ér el. Decemberben Spice Girls-sel túrnéra megy. 2000. márciusban megjelenik Lisa Lopes-sel a duett dal, Never be the Same Again ami hatalmas siker lesz és az album eléri a negyedik helyezést is. Augusztusban megjelenik az I Turn to You ami szintén nagy sikernek örvend. Októberben a Spice Girls visszatér Holler/Let Love Lead the Way dallal majd az album is megjelenik de már nem lesz akkora siker mint az elöző két Spice Girls album. Még abban a hónapban megjelenik az utolsó kislemez, If That Were Me ami bukásnak számított még a Top10-be se került be. Sokkak szerint a Spice Girls miatt ami akkor tért vissza. 
A sikeres lánycsapat tagjai már a harmadik lemez felvételekor építgették szólókarrierjüket kisebb nagyobb sikerrel, illetve sorra családot alapítottak. 2001-ben a nagysikerű Spice Girls hivatalosan is feloszlott. Melanie C 2001-ben túrnéra ment.
Reason & Beautiful Intentions (2001-2006)
2001. Augusztusban bejelentette, hogy hamarosan újra studióba vonul, hogy felvegye a második albumját. Végül 2002 decemberben leforgatta az első dal videóját ami február végén jelent meg Here it Comes Again pár héttel később megjelent a második album is Reason címmel. Áprilisban túrnéra ment. Júniusban megjelent a második dal is, On the Horizon dala is.Augusztusban jelent meg a Let's Love dala amihez nem készült videó. Szeptemberben leforgatta a Yeh Yeh Yeh dalhoz tartozó videót de még abban a hónapban az egyik műsorba láb sérülése lett amiért Melt-be a lába nem látható a dal novemberben megjelenik de csak huszonhetedik helyezést éri el. Ezért a Virgin Records megvát töle és 2004-ben megalakította az önálló lemezcégét, Red Girl Records névvel.
2004 közepén túrnéra indul és új dalokat is énekelt az albumról. 2005. januárban bejelenti a harmadik album címét: Beautiful Intentions. Áprilisban megjelenik az első kislemez, Next Best Superstar és az albumot. Júliusba bejelenti a második kislemez címét, Better Alone amit agusztusban jelenik meg.Szeptembern végén jelenik meg az újra kiadott harmadik album bónusz dala, First Day of My Life ami német országban hatalmas siker lesz ezért úgy dönt, hogy 2006. február közepén megjelenik a második kislemez újra leforgatott videója, Better Alone rövidebb verziója ami német országba még a Top40-be se kerül be. 2006 augusztusba bejelenti, hogy az egyik koncertjéből DVD jelenik meg az év végén Live Hits címmel.
This Time, Return of the Spice Girls
& Blood Brothers 
(2006-2010)
2006-ban elkezdett dolgozni a negyedik albumján. 2007. januárban bejelenti, hogy két kislemez jelenik meg március elején. Elsőként The Moment You Believe lassú dal majd 10 nappal később egy pörgösebb I Want Candy címmel feldolgozás dal. Pár nappal később megjelenik a negyedik album, This Time címmel ami nem került be a Top40-be. Júniusban megjelenik Carolyna dala aminek szintén nem került be a Top40-be még abban a hónapba bejelenti a Spice Girls, hogy visszatér egy best of és egy túrné erejéig ami 2007 decemberben kezdődik és 2008 márciusban lenne vége. Melanie C közben szóló koncerteket ad és október elején megjelenik a negyedik kislemeze, This Time. Novemberben elején megjelenik a Spice Girls dal is, Headlines címmet viseli még azon a napon a csapat megjelenik Victoria's Secret Fashion Show-ba is ahol az új dalt és Stop dalt éneklik el. Az újságok máris támadták a csapatot, hogy csak tátogtak. A túrné elkezdődött decemberben de hamarabb véget ért 2008 február végén. Victoria bevalotta, hogy miatta mert már nem élvezte az egészet.
Következő hónapba Melanie C újra kiadja a Carolyna dalát Kanadába ami ötödik helyezést ért el és ott elkezdi az album túrnéját is. Júliusban megjelent az utolsó kislemeze is, Understand ami Kanadába első lett. Augusztusba bejelentette, hogy terhes, de még koncertezett. 2009. februárba megszületett a kislánya, Scarlet Star nevet kapta. Júliusba megjelenik a második DVD-je The Hard Rock Caffe-t nevet viseli azon két új dal is szerepel: Blue Skies All the Way és Paris Burning. Év végén megkapta első színházas szerepét, Blood Brothers-be amibe Mrs. Johnstone-ot alakítja. Sok pozitív kritikát kapott. Őt jelölik a Best Actress in a Musical kategóriában. És 2010. Március 21-én előadta a Easy Terms számot ami a Blood Brothers-ben is énekli és meg nyerte a Best Actress díjat. Májusban bejelentette, hogy november 8 és 20 között koncertezni fog Liverpoolban 'Blood Brothers' számokat ad majd elő. 2010. augusztusban felépett Edinburgh Jazz Festivalon ahol három dalt énekelt el: Both Side Now, My Funny Valantine és Reason.
The Sea & The Night EP (2010-2012)
2010. Augusztusba bejelenti, hogy elkezdett dolgozni az ötödik albumján. November végén bejelenti, hogy rock balladák fognak szerepelni rajta. 2011. áprilisban egy interjúban öt dal címet mondod ami lehetséges, hogy rajta lesz az új albumon: Bye Bye, Johnny Loves Chloe, Prettier Inside, Rising Sun és Too Soon. Májusban bejeletette, hogy az első videó az albumról Június 24-én jelenik meg, Rock Me amiből két verzió jelenik meg az egyik Rock verzió a másik Dance. Júliusban bejelenti, hogy az új kislemez szeptember elején jelenik meg az albummal együtt. Think About it még nyáron megjelenik a videója. November elején megjelenik a harmadik kislemeze, Weak és egy hónappal később jelent meg az utolsó kislemez Let There be Love dala. Még abban a hónapba pletykálták, hogy a következő kislemez Burn vagy Enemy-ből lesz de ezzek pletykák voltak. Decemberben elkezdte a turnéját és februárba megjelent a harmadik DVD-je a The Sea Live amire egy új dal is felkerült rá: Too Soon.
Májusba jelent meg az első EP albuma amin három dal tartalmaz Jodie Harsh az EP producere. Pletykák szerint Set You free-ből készült volna egy kislemez de ez végül nem történt meg.
Stages & Duett Dalok (2012-2014)
Egyik interjúban elmondta, hogy már dolgozik az új albumán ami ha kész lesz akkor még ebben az évben meg fog jelentetni. A honlapján bejelentette, hogy szeptemberben jelenik meg az új albuma aminek a címe 'Stages' [Szakaszok] Július elején bejelentette, hogy az albumon szerepelni fog egy duett dal Emma Bunton-nal. A két tagnak nem ez az első közös száma [Christmas Wrapping -- Goodbye kislemezen szerepel és Free Up Your Mind -- Melanie C csak háttér vokálban lehet hallani] Július közepén bejelentette, hogy I Don't Know how to Love Him-ből lesz az első kislemeze amit július 22-én jelenik, de a dalból nem készült videó meg az album szeptember 9-én. Augusztusban a Spice Girls-sel feléptek olimpia végén hatalmas sikerre volt a csapatnak. Szeptemberben azt nyilatkozta, hogy szívesen benne lenne a Spice Girls újra alakulásban jövőben. 'Stages' megjelenés utáni hét közepén még angliai listákon a #27 helyen volt de hétvégére lecsúszott a #50 helyre. Első héten eladtak 2.000. példányt az albumból. Szeptemberben megerősítette, hogy kislemez fog készülni 'I Know him so Well' amit Emma Bunton-nal énekelt ami november elején jelenik meg. 2012. Decemberben jelent meg He ain't Heavy He's my Brother amiben több énekes is énekel ez volt Melanie C negyedik karácsonyi első helyezett dala [2 Become 1, Too Much & Goodbye] és ezzel összesen 12 első helyezett dala. Az albumról több kislemez nem jelent meg.
Melanie C 2013. június végén megerősítette, hogy hamarosan új kislemez jelenik meg, Loving You amit Matt Cardle-vel énekelt. Július végén jelent meg a videó de hivatalosan csak augusztus 18-án. Később megjelent 'Te Amor' spanyol verziója is. A dal sikeres volt. Augusztus elején megerősítette, hogy jövőre meg fog jeleni az új albuma. Augusztusba Melanie C azt nyilatkozta, hogy nem hiszi, hogy a Spice Girls valaha is fog készíteni egy új albumot de egy új túrnéban benne lenne. 2013. decemberben minden szó nélkül megjelentette az első Live albumot a Shepherd's Bush Empire címet viseli a 2013. Januári koncerből 7 dalt. 2014. január elején bejelentette, hogy dolgozik az új albumon. 2014. március végén jelenik meg Cool as You dal amit Peter Aristone-nal énekel.
Jelenleg (2014-)
2014. elején bejelentette, hogy elkezdett dolgozni az új albumon. 2014. augusztusban feltett néhány képet, hogy új dalokon dolgozik ami hasonló stilusú lesz mint az első albuma, a Northern Star.
Filmek
Év Film Szerep
1997 SpiceWorld: The Movie Sporty Spice
Megnyerte:
¤ 
Golden Raspberry Award: Worst Actress
Jelölés(ek):
¤ Orange Blimp Award: Favorite Movie Actress
¤ Blockbuster Entertainment Award: Favorite Actress
2012 Keith Lemon: The Movie Önmaga
(Cameo szerep)
Szinház
Év Darab Szerep
2009-
2010
Blood Brothers Mrs Johnstone
Jelölés(ek):
¤ Laurence Olivier Award
¤ Evening Standard Theatre Award
2012-
2013
Jesus Christ Superstar Mary Magdalene
Megnyerte:
¤ Best Supporting Actress: What's On Stage Award
 

Cikkek

Melanie C Diszkógráfia

2015.02.02

| Menüpont: Melanie C

¤ Northern Star (1999)
¤ Reason (2003)
¤ Beautiful Intentions (2005)
¤ This Time (2007)

¤ The Sea (2011)
¤ The Night - EP (2012)
¤ Stages (2012)